1,5 κιλό ψάρι μεγάλο σε φέτες (διαφορετικά είδη ψαριών της αρεσκείας μας: ροφό, στείρα, συναγρίδα, σφυρίδα κ.λπ)
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5-6 πατάτες σε φέτες
Μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Χυμός 2 λεμονιών
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ψάρι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 20-25 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό των λεμονιών.