1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ξυλάκι κανέλα, 5-6 γαρύφαλλα
2-3 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Μισό κιλό μακαρόνια Νο 5
1 φλιτζάνα τυρί τριμμένο
Σε κατσαρόλα ψήνουμε λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, αφού βάλουμε σε κάθε κομμάτι ένα κομματάκι σκόρδο. Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί, συμπληρώνοντας νερό για να μείνει αρκετή σάλτσα. Σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, και ενώ βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα και τα βράζουμε περίπου ένα τέταρτο. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχυμένα με κρέας και σάλτσα και πασπαλισμένα με τυρί.