EXTRA VIRGIN OLIVE OIL – BOTTLES
ΕVOO CRETAN MYRON
Ένα νησί με 8 αναγνωρισμένες, διεθνώς, προστατευόμενες Ονομασίας Προέλευσης περιοχές. Το 90 % της ετήσιας παραγωγής του νησιού ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η Κρήτη, λόγω της νότιας γεωγραφικής της θέσης, της επίδραση της θάλασσας, του ανάγλυφου του εδάφους της, της μεγάλη ηλιοφάνειάς της και των εδαφολογικών συνθηκών της, καθίσταται ιδανική και αναγνωρισμένη διεθνώς για την καλλιέργεια της ελιάς.
Η παραγωγή του ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο δεν υπερβαίνει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 27oC. H θερμοκρασία της ελαιοζύμης δεν ανεβαίνει πάνω από τους 27oC και έτσι το λάδι δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του.
Ελαιόλαδο της πιο εκλεκτής ποιότητας, που έχει παραχθεί μόνο με μηχανικές διαδικασίες, δηλαδή χωρίς καμία χημική επεξεργασία, με μέγιστη οξύτητα 0.5 % σε ελαϊκό οξύ, ανά 100γρ. Να είναι η πρώτη μας επιλογή για όλες τις χρήσεις, γιατί διατηρεί ακέραιη τη διατροφική του αξία.
Η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών, αναγνωρισμένη διεθνώς. Είναι από τις καλύτερες ποικιλίες για λάδι, στον κόσμο. Η Κορωνέικη έχει ένα μεγάλο προσόν: μένει ο καρπός στο δέντρο, δεν αποσπάται εύκολα, άρα το μέρος της παραγωγής του καρπού δεν συλλέγεται από το έδαφος.
Ανακαλύψτε περισσότερα στοιχεία για τα προϊόντα μας
Έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές και λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας μάλαξης διατηρεί αναλλοίωτες της βιταμίνες του. Χαρακτηριστικά Ποιότητας: Acidity: 0,5% max. Peroxides: 20meq 02 /kg max. Waxes Content: 250mg/L max. Ultraviolet Absorption: k232 : 2,500 max., k 270: 0,220 max, ΔΚ: 0,01 max.
Θρεπτική αξία: Η υψηλή θρεπτική αξία του προϊόντος αυτού είναι γνωστή στην κρητική διατροφή για πάνω από 4000 χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση της καθημερινής διατροφής.
Γεύση: Μέτρια προς έντονη φρουτώδης γεύση και μετάγευση με διάρκεια. Μέτρια προς έντονη αίσθηση του πικρού και του πικάντικου. Συνήθως το πικάντικο υπερτερεί του πικρού με οσφραντικογευστικό χαρακτηριστικό των πράσινων φύλλων που του προσδίδουν έντονη φρεσκάδα.
Χρώμα: Βαθύ πράσινο είναι όταν o καρπός μαζευτεί στην αρχή της συγκομιδής, όπου κυριαρχεί η χλωροφύλλη, ενώ όταν μαζευτεί όταν έχει ωριμάσει, τότε κυριαρχούν οι καροτίνες και έχει χρυσαφί χρώμα.
Χρήση: Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις, είναι εξαιρετικό ωμό (για σαλάτες) και προς το τέλος του μαγειρέματος για να μη χάνει το άρωμά του.
Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ ΠΕΖΑ, ΠΟΠ ΒΙΑΝΝΟΣ, ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ, ΠΟΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ είναι ελαιόλαδα όπου η συγκομιδή και η παραγωγή τους γίνεται σε οριοθετημένες γεωγραφικές περιοχές, με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία. Η ελαιοποίηση γίνεται μόνο σε ελαιοτριβεία που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές και έχουν πάρει την απαιτούμενη ειδική έγκριση από την Agrocert.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Πεζά ΠΟΠ έχει οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώριμου καρπού με γλυκίζουσα γεύση και είναι χρώματος βαθύ πράσινο. Παράγεται αποκλειστικά από την εύφορη επαρχία των ΠΕΖΩΝ.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΒΙΑΝΝΟΣ ΠΟΠ είναι λεπτόρρευστο, χρώματος πρασινοκίτρινου με φρουτώδη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Παράγεται αποκλειστικά από την γόνιμη επαρχία της Βιάννου.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σητεία Κρήτης ΠΟΠ έχει χρώμα πρασινοκίτρινο, είναι σχετικά παχύρευστο και έχει οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώριμου καρπού και φρουτώδη γεύση, χαρακτηριστική της περιοχής της Σητείας. Παράγεται αποκλειστικά από την εύφορη επαρχία της Σητείας.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κολυμβάρι Χανίων ΠΟΠ είναι μέτριας ρευστότητας, πρασινοκίτρινο, με οργανοληπτικά ώριμου καρπού και φρουτώδη σύνθεση με ελαφρά υπόπικρη γεύση, της οποίας η πικράδα με την πάροδο του χρόνο μειώνεται μέχρι εξαφανίσεως. Παράγεται αποκλειστικά από την εύφορη επαρχία του Κολυμβαρίου.
Το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Bio CRETAN MYRON παράγεται με βάση τους αυστηρότατους κανόνες βιολογικής γεωργίας που ακολουθούν αυστηρά το κοινοτικό κανονισμό (2092/91). Απαγορεύεται η χρήση χημικών λιπασμάτων και τοξικών φυτοφαρμάκων. Για τη λίπανση των δέντρων επιτρέπονται μόνο βιολογικά λιπάσματα και η αντιμετώπιση του δάκου γίνεται μόνο με παγίδες. Η Βιολογική ελαιοκαλλιέργεια μάς δίνει ασφαλέστερης ποιότητας ελαιόλαδο, το ΒΙΟ CRETAN MYRON. Το Bio CRETAN MYRON είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας μας και βιοκαλλιεργητών από τις πιο εύφορες περιοχές της Κρήτης. Το Βio CRETAN MYRON είναι ένα προϊόν ανώτερης ποιότητας, που παράγεται απευθείας από την έκθλιψη πάντα ελιών της “Κορωνέικης ποικιλίας“, της βασίλισσας των ελληνικών ποικιλιών, και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Συνήθως, η συγκομιδή γίνεται από το Νοέμβριο μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου. Αποθηκεύεται πάντα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου γίνεται ένα φυσικό φιλτράρισμα για τις ξένες ύλες και την υγρασία.
Η μέση οξύτητα του ΒΙΟ CRETAN MYRON διακυμαίνεται μεταξύ του 0,3 % έως 0,4 % max.
Γεύση: Χαρακτηρίζεται ως ελαφρύ με μεσαία φρουτώδη γεύση του πικάντικου και με χρώμα βαθύ πράσινο.
Χρήση: Συνοδεύει άψογα θαλασσινά, λευκά κρέατα, βραστά λαχανικά και ωμές σαλάτες εμπλουτίζοντας τη γεύση και το άρωμα.