Άρθρα

Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι ελαιόλαδο

2 ποτήρια ζάχαρη

6 αυγά

3 βανίλιες

Ξύσμα και χυμός 2 πορτοκαλιών

Μισό ποτήρι γάλα

Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με τους κρόκους, τη βανίλια, το ξύσμα, τις βανίλιες, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν και μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 30. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και φλουρί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο λιγότερο από 1 ώρα.