Κρατήστε το λάδι σας μακριά από το φως, τη θερμότητα και τον αέρα. Φυλάξτε το μεταλλικό δοχείο ή το σκούρο γυάλινο μπουκάλι μέσα σε ντουλάπι στο χώρο της κουζίνας σας. Η μέση θερμοκρασία διατήρησης του ελαιολάδου να είναι από 5⁰C (41° F) μέχρι το ανώτερο 20⁰C (68° F). Μην προτιμάτε πλαστικές συσκευασίες, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθούν πολλές αντιδράσεις μεταξύ των υλικών της πλαστικής συσκευασίας και του ελαιολάδου.
Εξάλλου, ο “χρυσός “ δεν αποθηκεύεται σε πλαστικό!!!
Επίσης, το ελαιόλαδο δεν ψύχεται.