Άρθρα

Πώς να παρασκευάσουμε αρωματισμένο ελαιόλαδο;

Επιλέξτε αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, άνηθο, δυόσμο, βασιλικό, εστραγκόν) -φρέσκα ή αποξηραμένα-, μπαχαρικά, σκόρδο, καυτερή πιπεριά και φλούδες από λεμόνι, κίτρο, και πορτοκάλι, της αρεσκείας σας. Τα παραπάνω υλικά μπορείτε να τα συνδυάσετε μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι 2 ή 3 κλωναράκια από το συγκεκριμένο αρωματικό της επιλογής μας και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει όλο το αρωματικό φυτό και μέχρι να γεμίσει όλο το μπουκάλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από δύο-τρεις εβδομάδες. Μπορούμε να αφήσουμε τα αρωματικά στο μπουκάλι. Όταν καταναλώσουμε λίγο ελαιόλαδο και αποκαλυφθούν τα αρωματικά, καλό είναι να τα βγάζουμε για να μην χαλάσει το ελαιόλαδό μας.

Ένας άψογος συνδυασμός είναι ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη και φλούδα λεμονιού.

Το αρωματισμένο ελαιόλαδο είναι μια υπέροχη μαρινάδα που μπορεί να δώσει άρωμα σε σαλάτες, ρύζι, βραστά λαχανικά, πατάτες, ζυμαρικά, κρεατικά και ψαρικά ή και να γίνει το βασικό συστατικό σε κάποια άλλη βινεγκρέτ σας.

Tips:

Σε ένα σχεδόν τελειωμένο βάζο μουστάρδας προσθέστε τα αγαπημένα σας μυρωδικά, λίγο ξύδι και λάδι. Κλείστε το, ανακινείστε το και έχετε στο λεπτό μια υπέροχη βινεγκρέτ!