Άρθρα

Μυδοπίλαφο

1 κιλό μύδια

Μισό κιλό ρύζι Καρολίνα

Μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

Αλάτι, πιπέρι

 

Ετοιμάζουμε τα μύδια: Πλένουμε τα όστρακα των μυδιών, αφαιρούμε τα μουστάκια και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Έπειτα ξεχωρίζουμε τη σάρκα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε να ροδίσει λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια και μετά από λίγο ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και 8 φλιτζάνες νερό, περίπου, και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό.