ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ TIPS

TIPS
Μικρά μυστικά, αλλά ωφέλιμα για την υγεία και το μαγείρεμα σας…

> Πώς να κρατήσω το ελαιόλαδο μου φρέσκο;
Κρατήστε το λάδι σας μακριά από το φως, την θερμότητα και τον αέρα. Φυλάξτε το μεταλλικό δοχείο ή το σκούρο γυάλινο μπουκάλι μέσα σε ντουλάπι στο χώρο της κουζίνας σας. Η μέση θερμοκρασία διατήρησης του ελαιολάδου να είναι από 5⁰C (41° F) μέχρι το ανώτερο 20⁰C (68° F). Μην προτιμάτε πλαστικές συσκευασίες , που μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλές αντιδράσεις μεταξύ των υλικών της πλαστικής συσκευασίας και του ελαιολάδου, εξάλλου ο“χρυσός “ δεν αποθηκεύεται σε πλαστικό !!! Επίσης το ελαιόλαδο δεν ψύχεται.

 

> Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά το ελαιόλαδο στην κουζίνα ;

  • Στο μαγείρεμα προτιμήστε να ρίχνεται το ελαιόλαδο κατά το τέλος του μαγειρέματος , απολαμβάνοντας περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά του.
  • Στο τηγάνισμα , ελέγχεται την θερμοκρασία του ελαιολάδου , με ένα θερμόμετρο κουζίνας , συνιστάται μέχρι 180° Κελσίου αν και κρίσιμο σημείο θερμοκρασίας του ελαιολάδου είναι 2100 C, έτσι ελέγχετε το αποτέλεσμα του τηγανίσματος χωρίς να χάνετε τα πλούσια συστατικά του ελαιολάδου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ελαιόλαδο μέχρι 4 φορές. Κάθε φορά να το αφήνετε να κρυώσει και ύστερα να το φιλτράρετε να το αποθηκεύετε σε καλά σφραγισμένο βάζο. Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε σε μια φριτέζα που δεν ξεπερνά τους 180 βαθμούς Κελσίου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε έως και 5 φορές, αρκεί να το φιλτράρετε μετά από κάθε χρήση.
  • Στο ψήσιμο στο φούρνο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, οτιδήποτε ψήνουμε, όπως κρεατικά, ψαρικά, λαχανικά , μπισκότα , τυρόπιτες.
  • Επίσης αλείφουμε και το ταψί με ελαιόλαδο. Έτσι έχουμε τραγανό και ρόδινο αποτέλεσμα στα φαγητά μας και αποφεύγουμε να κολλήσει το φαγητό μας στο ταψί. Tips, για να κάνει η πίτα μας ωραία κρούστα, αλείφουμε την επιφάνεια της με ένα μείγμα από ένα αυγό χτυπημένο με γάλα και λάδι.
  • Στη Σχάρα αλείφουμε τα ψάρια, τα μπιφτέκια, τις μπριζόλες κλπ με ελαιόλαδο. Το κρέας θα μαλακώσει και τα ψάρια δεν θα κολλήσουν στο πλέγμα. Όταν θέλετε να μαλακώσετε το κρέας, είτε για φούρνο είτε για σχάρα, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο λίγες ώρες πριν το μαγείρεμα. Είναι η πιο απλή μαρινάδα!!!
  • Όταν μαγειρεύετε λαχανικά στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας). Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο και γρήγορο ψήσιμό τους.
  • Στον ατμό, όταν μαγειρεύεται λαχανικά ,ραντίστε τα κατά το σερβίρισμα με λίγο ελαιόλαδο. Θα αναδείξουν όλη τη νοστιμιά τους.
  • Στα Κέικ αντικαθιστούμε την μισή ποσότητα του βουτύρου ή της μαργαρίνης με ελαιόλαδο και έτσι έχουμε ένα ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Tips, όταν παρασκευάζεται τα γλυκίσματά σας θυμηθείτε ότι το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για κάθε συνταγή και βοηθά ώστε τα γλυκά που ψήνετε στο φούρνο να διατηρούνται για περισσότερο χρόνο.
  • Ωμό το ελαιόλαδο ταιριάζει απόλυτα σε βραστά λαχανικά, χόρτα , λευκά τυριά όπως φέτα και χαλούμι, και ωμές σαλάτες. Αναδεικνύεται άψογα η γεύση του ελαιολάδου προσθέτοντας ένα υγειές κάλυμμα στα ωμά φαγητά σας. Tips, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο σε σαλάτες ή σάλτσες με κρεμμύδια, τα οποία είναι πολύ καυτερά, μουλιάστε τα για λίγη ώρα μέσα σε ελαιόλαδο ώστε να αποκτήσουν μία πιο ήπια γεύση.

 

> Πώς να παρασκευάσουμε αρωματισμένο ελαιόλαδο ?

Επιλέξτε αρωματικά φυτά ( δεντρολίβανο ,άνηθο ,δυόσμο, βασιλικό, εστραγκόν) , φρέσκα ή αποξηραμένα , μπαχαρικά, σκόρδο, καυτερή πιπεριά και φλούδες από λεμόνι, κίτρο , πορτοκάλι της αρεσκείας σας. Τα παραπάνω υλικά μπορείτε να τα συνδυάσετε μόνα τους ή με συνδυασμό μεταξύ τους.
Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι 2 ή 3 κλωναράκια από το συγκεκριμένο αρωματικό της επιλογής μας και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει όλο το αρωματικό φυτό και μέχρι να γεμίσει όλο το μπουκάλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από δύο-τρεις εβδομάδες. Μπορούμε να αφήσουμε τα αρωματικά στο μπουκάλι. Όταν καταναλώσουμε λίγο ελαιόλαδο και αποκαλυφθούν τα αρωματικά , καλό είναι να τα βγάζουμε για να μην χαλάσει το ελαιόλαδο μας.
Ένας άψογος συνδυασμός είναι ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη και φλούδα λεμονιού.
Το αρωματισμένο ελαιόλαδο είναι μια υπέροχη μαρινάδα που μπορεί να δώσει άρωμα σε σαλάτες, ρύζι, βραστά λαχανικά, πατάτες , ζυμαρικά , κρεατικά και ψαρικά ή και να γίνει το βασικό συστατικό σε κάποια άλλη βινεγκρέτ σας.


Tips - Σε ένα σχεδόν τελειωμένο βάζο μουστάρδας, προσθέστε τα αγαπημένα σας μυρωδικά, λίγο ξύδι και λάδι. Κλείστε το, ανακινείστε το και έχετε στο λεπτό μια υπέροχη βινεγκρέτ. !!!!!

 

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ:
Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως δίνοντας γεύση κα υγεία όχι μόνο στην παραδοσιακή ελληνική διατροφή, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη διεθνή κουζίνα. Το ελαιόλαδο διαδραματίζει το σημαντικότατο ρόλο για όλες τις συνταγές, από ένα απλό ορεκτικό πιάτο μέχρι ένα γλύκισμα.

Σάλτσες

Τζατζίκι


Υλικά
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αγγούρια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή άνηθο (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίζουν τα υγρά τους. Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξύδι , τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Φυλάγεται στο ψυγείο.

 

Σάλτσα με σκόρδο και καρύδια

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Μισή φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Συνοδεύεται άψογα με ζυμαρικά.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τυροπιτάκια γλυκά


Ζύμη:
1,5 φλιτζάνα νερό
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού ή ρακί
Αλεύρι (περίπου μισό κιλό)

Γέμιση:
250 γραμ. μυζήθρα ξινή ή φέτα και 250 γραμ. μυζήθρα γλυκιά
ή 500γραμ. μυζήθρα γλυκιά
1 αυγό
1 φλιτζανάκι ζάχαρη ή πετιμέζι ή μέλι
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά κανέλα σκόνη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη το φύλλου με τα παραπάνω υλικά, η οποία πρέπει να είναι αρκετά σκληρή. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, καλύτερα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε φύλλο μέτριο, κόβουμε κύκλους μεγέθους όσο ένα πιατάκι του καφέ και βάζουμε πάνω ένα κουταλάκι γέμιση. Διπλώνουμε κάθε κύκλο να γίνει ημικύκλιο και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. Τηγανίζονται σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο και προσφέρονται με μέλι ή πασπαλισμένα με άχνη και κανέλα ή ακόμα και σκέτα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σαλάτα χωριάτικη με ελιές


2 ντομάτες σφιχτές
2 αγγούρια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνα γλιστρίδα (αντράκλα)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 πιπεριά
1 κουταλιά κάπαρη
5 - 6 ελιές μαύρες
Μισό κουταλάκι αλάτι
100 γραμ. φέτα
1 κουταλάκι ρίγανη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι

Πλένουμε τις ντομάτες, το αγγούρι , το μαϊντανό, την πιπεριά και τη γλιστρίδα. Τα κόβουμε όλα κομμάτια και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κάπαρη , το κρεμμύδι κομμένο σε δακτυλίδια και τις ελιές. Ρίχνουμε πάνω αλάτι, ρίγανη , λάδι, ξύδι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τη φέτα σε κομμάτια.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Μυδοπίλαφο 


1 κιλό μύδια
Μισό κιλό ρύζι καρολίνα
Μισή φλιτζανα ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζουμε τα μύδια: Πλένουμε τα όστρακα των μυδιών , αφαιρούμε τα μουστάκια και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Έπειτα ξεχωρίζουμε τη σάρκα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε να ροδίσει λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια και μετά από λίγο ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε 2 -3 φορές. Προσθέτουμε το κρασί , τις ντομάτες, αλάτι , πιπέρι , και 8 φλιτζανες νερό περίπου και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Μοσχάρι με μακαρόνια


1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ξυλάκι κανέλα, 5-6 γαρύφαλλα
2-3 δαφνόφυλλα
Αλάτι , πιπέρι
Μισό κιλό μακαρόνια Νο 5
1 φλιτζάνα τυρί τριμμένο


Σε κατσαρόλα ψήνουμε λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια αφού βάλουμε σε κάθε κομμάτι ένα κομματάκι σκόρδο. Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι , πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί συμπληρώνοντας νερό για να μείνει αρκετή σάλτσα. Σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, και ενώ βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα και τα βράζουμε περίπου ένα τέταρτο. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχυμένα με κρέας και σάλτσα και πασπαλισμένα με τυρί.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κακαβιά – Ψάρι σε σούπα


1,5 κιλό ψάρι μεγάλο σε φέτες ( διαφορετικά είδη ψαριών της αρεσκείας μας: ορφό, στείρα, συναγρίδα, σφυρίδα κλπ)
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5-6 πατάτες σε φέτες
Μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Χυμό 2 λεμονιών

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ψάρι , αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 20-25 λεπτά κόμα μέχρι να ψηθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό των λεμονιών.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο


1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
3 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
Μισό ποτήρι γάλα
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με τους κρόκους, τη βανίλια , το ξύσμα, τις βανίλιες, το χυμό πορτοκαλιού , το γάλα, το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν και μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 30. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και φλουρί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο λιγότερο από 1 ώρα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κουλουράκια Πορτοκαλιού 


2 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Αλεύρι όσο πάει για να γίνει η ζύμη μαλακή

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με τα κανελογαρύφαλλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με την μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μαλακή και ελαστική ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια. Τα περνάμε από σησάμι, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά να ροδίσουνε ελαφρά.

 

Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά , με συνταγές από ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά των καλλυντικών και μπορεί να δράσει με πολλούς τρόπους δεδομένου ότι τα ευεργετήματά του είναι πολλά. Είναι από μόνο του ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό. Στην αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν αγνό παρθένο ελαιόλαδο ως καλλυντικό για την περιποίηση του προσώπου.Το ελαιόλαδο εκτός του γεγονότος ότι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν (ίσως ένα από τα λίγα προϊόντα που είναι πράγματι 100% φυσικό), έχει ενυδατικές ιδιότητες, είναι υποαλλεργικό, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχει τις βιταμίνες Α και Ε, βοηθάει στην αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος, όπως επίσης βοηθάει και στην ανάπλαση του δέρματος που έχει υποστεί προβλήματα από την ηλιακή ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, έχουν την φυσική ικανότητα να διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος και να τα αναγκάζουν να επιστρέψουν σε μια πιο σταθερή, πιο ομαλή και υγιή κατάσταση.Το ελαιόλαδο, είτε εφαρμοστεί στο πρόσωπο είτε στο σώμα, εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και προσφέρει μια ασπίδα στην επιδερμίδα. Κάνει το δέρμα απαλό, ενώ ταυτόχρονα το ενυδατώνει. Χρησιμοποιείται είτε ως κρέμα νύχτας, είτε ως κρέμα ημέρας. Η χρήση έξτρα παρθένου ελαιολάδου έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η ανάμειξη του ελαιολάδου με μερικές σταγόνες λεμονιού, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης στο δέρμα.


ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Μάσκα προσώπου για κανονικό δέρμα

Θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι

Οδηγίες
Ανακατεύετε τα υλικά, απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

 

Κρέμες "άμεσης" ενυδάτωσης

Ανακατέψτε μαζί 1 ώριμο αβοκάντο (πολτός), 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 μια κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε και αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Επίσης
Αναμείξτε καλά 1 ώριμο αβοκάντο (πολτός), 1 χτυπημένο ασπράδι αυγού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 λεπτά, ξεπλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.


Σπιτική λευκαντική μάσκα

Πολτοποιήστε μαζί πέντε φράουλες, 2 κουταλιές βιολογικό γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές της σούπας βρώμη έως ότου όλα τα συστατικά αναμιχθούν καλά και γίνουν "πουρές". Απλώστε στο πρόσωπο σας με καθαρά χέρια, αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Οι φράουλες είναι γνωστό ότι έχουν λευκαντικές ιδιότητες, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό, υγιές και ενυδατωμένο.



Φτιάξε το δικό σου λάδι μασάζ σώματος

Το μυστικό
Πως ενυδατώνω και αναζωογονώ το δέρμα μου; Αναμειγνύω 100 ml ελαιόλαδο με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και κάνω ένα ελαφρύ μασάζ μετά το ντους. Τονώνει, τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα μου απόλυτα.

Θα χρειαστείτε:
150 ml φυστικέλαιο ,50 ml. Ελαιόλαδο, 30ml. ροδόνερο κι αιθέριο έλαιο λεβάντας

Παρασκευή:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με στόμιο ή τελείωμα spray και το ανακινούμε μέχρι να γίνουν ένα.
Πριν από κάθε χρήση επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της ανακίνησης γιατί είναι πολύ πιθανό, τα υλικά μας να διαχωρίζονται.


Για ενυδάτωση των μαλλιών

  • Για ξηρά μαλλιά: Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. Μετά το λούσιμο απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά κάνοντας μασάζ, κυρίως στις άκρες, και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με άφθονο νερό.
  • Για κανονικά μαλλιά: Αναμείξτε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με μισό φλιτζάνι μέλι. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ και τύλιξε τα με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλύντε και στη συνέχεια λούστε τα με ένα σαμπουάν που θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά.
  • Για απαλότητα στα μαλλιά:
  • Σε ένα μπολ βάλτε ελαιόλαδο με ένα αβγό και για να σπάσετε τη μυρωδιά του αβγού προσθέστε λίγο ρούμι. Ανακατέψτε τα και με μια χτένα περάστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε. Ξεπλύντε και λουστείτε. Αφήστε τα στεγνώσουν χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.